google-storiesGoogle probeert ons het leven makkelijker te maken. Of je nu van vakantie terug komt, of je hebt net een geweldig evenement gedraaid met je kerk, je hebt altijd bergen foto’s. Dan begint het grote uitzoeken. Welke foto’s zijn leuk, wat moet ik er onder schrijven, waar was het. Al die vragen die vaak zoveel tijd kosten, dat we steeds minder vaak onze foto’s uitzoeken. Steeds vaker laten we ze op de kaart van de camera staan en vergeten ze.

Toch is dat een gemiste kans. Zeker als het gaat om evenementen, is het uitzoeken en online zetten van de leukste foto’s altijd een mooie kans om mensen die foto’s ook weer te laten delen. Want als je in een leuke foto getagt wordt op Facebook of Google+, dan like je die foto ook weer sneller en krijgen mensen om je heen die foto dus ook te zien. En dat kan nieuwe bezoekers trekken naar evenementen, of naar je kerk of organisatie.

Google heeft besloten dat ze je dat soort dingen ook een beetje uit handen willen nemen. De nieuwe Stories functie van Google+ verzamelt je foto’s en de locaties waar ze genomen zijn en maakt er een verhaal van. Wat jij er voor moet doen? Nou, eigenlijk alleen maar kiezen dat Google een automatische backup maakt van de foto’s de jij hebt genomen met je smartphone. Direct resultaat. Als je Google+ gebruiker bent en je hebt backup aanstaan, dan heb je kans dat er al stories of movies op je staan te wachten.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het prachtige verhaal van paraglider Tom de Dorlodot.

Of naar een storie van Anil Sabharwal, de Google medewerker die de aankondiging namens Google deed.