twitter-muteTwitter heeft een nieuwe optie toegevoegd aan Twitter. Soms zijn er mensen waar je wel een verbinding mee wilt hebben, maar waarvan je niet altijd hoeft te zien wat ze aan het twitteren zijn. Daarvoor heeft Twitter nu “mute” bedacht. Het is een knop om iemand op ‘stil’ te zetten. Dat betekent dat die persoon niet meer in je tijdlijn zit en dat je ook geen notificaties meer krijgt als die persoon je noemt of er andere interactie is. De persoon in kwestie ziet niet dat je hem op mute hebt gezet en weet dus ook niet dat je niet meer ziet wat hij of zij zegt.

Hoewel het natuurlijk een vriendelijker optie lijkt dan het ‘ontvrienden’ van iemand, is de vraag of het dat ook daadwerkelijk is. Voor mij voelt het een beetje als het net doen of je luistert, terwijl je inmiddels een andere kant op staat te kijken. De persoon die praat heeft wel het idee dat je hem hoort, maar je doet dat niet. Wat mij betreft is de beste optie dan ook om gewoon het gesprek af te ronden en te vertrekken. Dus die persoon niet meer te volgen. Dat komt misschien in eerste instantie wat vervelender over, maar het is wel duidelijker dan dat iemand er later achterkomt dat je je toch niet voor hem of haar interesseert.